Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonych ogórków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki kiszone 35 dag
włoszczyzna 30 dag
woda 1 1/2 litra
mleko 1 szklanka
tłuszcz 1 łyżka
mąka 4 łyżki
kwas z ogórków 1/2 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka
masło 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonych ogórków

Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem tłuszczu.Ogórki cienko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ugotować wywar ,przecedzić ,dodać mąkę rozmieszaną z mlekiem i zagotować.Żółtko utrzeć z masłem rozprowadzić 1/8 litra zupy , wymieszać i połączyć .Dodać starte ogórki ,kwas i sól do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak