Zupa z kiszonych ogórków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ogórki kiszone

    35 dag
  • włoszczyzna

    30 dag
  • woda

    1 1/2 litra
  • mleko

    1 szklanka
  • tłuszcz

    1 łyżka
  • mąka

    4 łyżki
  • kwas z ogórków

    1/2 szklanki
  • żółtko jajek

    1 sztuka
  • masło

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować wywar z warzyw z dodatkiem tłuszczu.Ogórki cienko obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ugotować wywar ,przecedzić ,dodać mąkę rozmieszaną z mlekiem i zagotować.Żółtko utrzeć z masłem rozprowadzić 1/8 litra zupy , wymieszać i połączyć .Dodać starte ogórki ,kwas i sól do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat