Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kiszonego kalafiora

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.
Jak raz spróbujecie kiszonego kalafiora, to zapragniecie go stosować do różnych potraw. Idealnie sprawdzi się w sałatkach, dodatkach do dań głównych i w zupach, które kochamy <3

Składniki:

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler korzeniowy 1 sztuka
ziemniaki 3 sztuki
kiełbasa myśliwska 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
Ziele angielskie całe XXL 2 sztuki
kalafior kiszony 1 słoik
natka pietruszki 1 pęczek
por 1 sztuka

Porada

W przepisie użyliśmy kiszonego kalafiora, słoik 500 ml.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kiszonego kalafiora

Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Kiełbasę i por kroimy w talarki.

Warzywa i kiełbasę zalewamy zimną wodą (1,5 litra), dodajemy liście laurowe, ziele angielskie. Doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy sól (1/4 łyżeczki), zmniejszamy płomień i gotujemy pod przykryciem przez kwadrans.

Kalafior odcedzamy, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości pozostałych warzyw. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru.

Zupę podajemy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 08.12.2018 14:28
Ciekawy przepis :)
Bożena Matuszczyk 07.12.2018 09:25
Fajny pomysł z kiszonym kalafiorem ,smak zupy na pewno pyszny,;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak