Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kaszanki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kaszanka 0,5 kg
ziemniaki 0,5 kg
marchew 1 szt duża
pietruszka 1 szt duża
por 1 szt
seler 1 szt
cebula 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek do smaku
boczek 10 dag
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kaszanki

Kaszankę obieramy z błony i kroimy w małą kostkę. Ziemniaki, marchew, pietruszkę, seler i por obieramy, myjemy, osuszamy i kroimy w małą kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Wszystkie warzywa wkładamy do garnka i zalewamy wodą ok. 1,5 l.Dodajemy kaszankę i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i roztartym majerankiem. Gotujemy ok. 15 min. Boczek kroimy w kosteczkę i podsmażamy na patelni. Następnie wsypujemy mąkę i smażymy aż się zrumieni. Dodajemy do zupy. Dokładnie mieszamy i chwilkę gotujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak