Zupa z kaszą manną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

  • marchew

  • pietruszka

  • natka pietruszki

  • kasza manna

    0,5 szkl
  • Kucharek przyprawa do potraw

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy 1,5 litra wody. Dodajemy kostkę rosołową i gotujemy. W tym czasie obieramy jarzyny. Marchewkę kroimy w słupki a pietruszkę w kostkę. Dodajemy do gotującej się zupy. Jak jarzyny będą miękkie to wsypujemy kaszę mannę i jeszcze chwilkę gotujemy. Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat