Zupa z karpia

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karp

    1 kg
  • bulion

  • cebula

  • ziemniaki

  • koncentrat pomidorowy

  • przyprawy

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę oczyszczamy z ości oraz skóry, dokładnie myjemy, wycieramy ręcznikiem papierowym i kroimy na niewielkie kawałki. Zeimniaki obieramy i kroimy w kostke. W garnku gotujemy bulion, dodajemy czastki ryby oraz ziemniakow, oraz cebule rowniez wczesniej posiekana. Gotowac przez 45 minut, nastepnie dodadc sol oraz pieprz i koncentrat pomidorowy i pogotowac jeszcze kilka minut, gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat