Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z karkówki wieprzowej

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Składniki

karkówka wieprzowa 400 g
marchew 2 szt
seler korzeniowy 1 mały
cebula 1 duża
por (biała część)
bulion drobiowy 1 l
masło 1 łyżka (czosnkowe)
przyprawy 1 łyżka (do potraw chińskich)
sos sojowy 1 łyżka
sól i pieprz

Dodatkowo

makaron lub ryż
seler naciowy garść liście

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z karkówki wieprzowej

Marchew i seler obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy w piórka ,karkówkę (obtaczamy w łyżce sosu sojowego) i cebulę w kostkę. Warzywa i mięso podsmażamy na łyżce masła czosnkowego ,oprószamy przyprawą. Smażymy jeszcze chwilę ,po czym zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy sola i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Przed podaniem posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

luna76 24.03.2015 20:50
zupka - palce lizać!!! :)
pajbek 24.03.2015 19:24
Super, musi być smaczna :-)
mirosława4 24.03.2015 17:22
kolorowo i smacznie
RenataZ-et 24.03.2015 17:01
kolorowa i pyszna
Okatina 24.03.2015 16:45
aż ślinka cieknie... ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak