Zupa z karkówki wieprzowej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • karkówka wieprzowa

    400 g
  • marchew

    2 szt
  • seler korzeniowy

    1 mały
  • cebula

    1 duża
  • por (biała część)

  • bulion drobiowy

    1 l
  • masło

    1 łyżka (czosnkowe)
  • przyprawy

    1 łyżka (do potraw chińskich)
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • sól i pieprz

Dodatkowo

  • makaron

    lub ryż
  • seler naciowy

    garść liście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchew i seler obieramy i kroimy w słupki. Pora kroimy w piórka ,karkówkę (obtaczamy w łyżce sosu sojowego) i cebulę w kostkę. Warzywa i mięso podsmażamy na łyżce masła czosnkowego ,oprószamy przyprawą. Smażymy jeszcze chwilę ,po czym zalewamy bulionem drobiowym. Gotujemy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy sola i pieprzem. Zupę podajemy z ulubionym makaronem lub ryżem. Przed podaniem posypujemy posiekanymi liśćmi selera naciowego.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
luna76 24.03.2015 20:50
zupka - palce lizać!!! :)
pajbek 24.03.2015 19:24
Super, musi być smaczna :-)
mirosława4 24.03.2015 17:22
kolorowo i smacznie
RenataZ-et 24.03.2015 17:01
kolorowa i pyszna
Okatina 24.03.2015 16:45
aż ślinka cieknie... ;-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat