Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka wieprzowa 300 g
marchew 1 duża
pietruszka 1 szt
seler korzeniowy 1 mały
por (biała część) 1 szt
pomidor malinowy 1 szt
pieczarki 100 g
ziemniaki 2 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
rosół drobiowy 1,5 l
kasza pęczak 3 łyżki
kapusta włoska 1/4 główki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty włoskiej i wieprzowiny

Mięso kroimy w 2 cm kostkę.

Marchew, pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę.

Por kroimy w piórka.

Pomidor obieramy, kroimy na cząstki.

Pieczarki oczyszczamy, kroimy w szóstkę.

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę.

Posiekaną cebulę szklimy na maśle, dodajemy mięso i warzywa, całość zasmażamy przez kilka minut.

Całość zalewamy rosołem z drobiu. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień.

Po 10 min dodajemy kaszę i posiekaną kapustę.

Gotujemy do miękkości kaszy.

Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 25.02.2017 23:48
bardzo smaczna propozycja
Wiktoria29 25.02.2017 20:03
ciekawy przepis
RenataZ-et 25.02.2017 19:02
bardzo fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak