Zupa z kapusty pekińskiej

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta pekińska

    1 mała
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler naciowy

    1 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • por (biała część)

  • pomidor malinowy

    1 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2
  • filet z kurczaka

  • koperek

    1 pęczek
  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet z kurczaka kroimy w paski ,zagotowujemy (ok. 1,2 l wody) z solą ,dodajemy warzywa-pietruszkę ,marchew (pokrojoną w półtalarki) ,kawałek łodygi selera ,liście laurowe ,ziemniaki pokrojone w kostkę , pokrojonego w piórka pora ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora sparzamy ,obieramy ze skórki ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem z poszatkowaną kapustą i gotujemy jeszcze 15 min ,dodajemy posiekany koperek. Całość doprawiamy solą pieprzem

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kuklik 05.09.2014 14:22
nigdy nie gotowałam kapusty pekińskiej
Futka 04.09.2014 13:47
Bajeczna! :)
wwwiolka 03.09.2014 21:05
Bardzo fajny przepis.
DorotaZ 03.09.2014 18:23
Bardzo ciekawy przepis:) Smakowicie wygląda:)
IwonaDD 03.09.2014 14:06
kusząca zupka
reniatka 03.09.2014 13:00
Jeszcze nigdy takiej nie jadlam, wygląda apetycznie
asiczekz 03.09.2014 12:55
fajna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat