Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty pekińskiej

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 mała
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler naciowy 1 szt
ziemniaki 3 szt
por (biała część)
pomidor malinowy 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2
filet z kurczaka
koperek 1 pęczek
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty pekińskiej

Filet z kurczaka kroimy w paski ,zagotowujemy (ok. 1,2 l wody) z solą ,dodajemy warzywa-pietruszkę ,marchew (pokrojoną w półtalarki) ,kawałek łodygi selera ,liście laurowe ,ziemniaki pokrojone w kostkę , pokrojonego w piórka pora ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pomidora sparzamy ,obieramy ze skórki ,usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Dodajemy do zupy razem z poszatkowaną kapustą i gotujemy jeszcze 15 min ,dodajemy posiekany koperek. Całość doprawiamy solą pieprzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kuklik 05.09.2014 14:22
nigdy nie gotowałam kapusty pekińskiej
Futka 04.09.2014 13:47
Bajeczna! :)
wwwiolka 03.09.2014 21:05
Bardzo fajny przepis.
DorotaZ 03.09.2014 18:23
Bardzo ciekawy przepis:) Smakowicie wygląda:)
IwonaDD 03.09.2014 14:06
kusząca zupka
reniatka 03.09.2014 13:00
Jeszcze nigdy takiej nie jadlam, wygląda apetycznie
asiczekz 03.09.2014 12:55
fajna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak