Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kapusty kiszonej

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 30 dag
żeberka wieprzowe 30 dag
ziemniaki 30 dag
cebula 1 szt
boczek wędzony 10 dag
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kapusty kiszonej

Żeberka pokroić na porcje, włożyć do 1 l wrzącej wody z dodatkiem soli, pieprzu i liścia laurowego. Gotować około 20 minut. Następnie dodać kapustę i pokrojone w kostkę ziemniaki. Gdy ziemniaki będą miękkie, polać stopionym boczkiem, wymieszać. Podawać z żeberkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 19.10.2012 00:54
taki kapuśniak na żeberkach,super
Rybciia 04.04.2012 11:12
smaczna :-)
Iwona51
Iwona51 07.12.2011 10:58
extra
Motorek 25.11.2011 13:46
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak