Zupa z kapusty białej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    1 kg
  • cebula czerwona

    6 sztuki
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżki
  • sos sojowy

    3 łyżeczki
  • bulion warzywny

    1 litr
  • koperek

    1 pęczek
  • papryka zielona

    3 sztuki
  • natka pietruszki

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapuste szatkujemy. Papryke czyscimy z gniazd nasiennych , kroimy w kostke , cebule w kostke. Zalewamy 1 l wody lub kto chce moze bulionem i gotujemy do miekkosci. Dodajemy przecier , chwile gotujemy , doprawiamy sola , pieprzem i sosem sojowym. Mozna zupe zmiksowac , bedzie wtedy zupa krem z kapusty , posypujemy natka pietruszki i koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta1 25.04.2013 21:57
lubię taką zupkę
bursztynek 31.08.2011 22:46
moja teściowa taką robi - bardzo mi smakuje
marchewka 19.06.2011 22:28
nie jadłam, ciekawe
halina17 28.09.2010 13:46
Smaczna zupa.
iwona332 29.08.2010 00:10
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat