Zupa z kapustą pekińską i ziemniakami

Zupa z kapustą pekińską i ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • marchewki

    4 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • woda

  • liść laurowy

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i płuczemy. Kapustę kroimy w paski lub kostki. Wszystkie składniki wkładamy do garnka, zalewamy wodą tak, żeby zakryła warzywa, dodajemy przyprawy i solimy. Gotujemy około 40-60 minut. W trakcie gotowania dodajemy kostkę bulionową. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

07.05.2013 20:24
moja ulubiona

Andysz

06.08.2012 11:01
pyyyszna zupka!;)

Ela15

09.06.2012 15:10
świetna

ben-ka

05.05.2012 18:59
Zupy gotuję bo bardzo lubię ale takiej jeszcze nigdy nie gotowałam.

TyTaN

28.03.2012 23:55
dobre

zuzanna_z

27.01.2012 13:22
dobre

usmiech

25.01.2012 11:32
dobra

aleksa123

15.12.2011 22:39
Również z pekinska jeszcze nigdy nie robiłam, może kiedyś wypróbuję

IZABELA29

15.10.2011 12:23
z pekinka nie robiłam ale z białą kapusta ,pyszna zupka

iknbozka

27.09.2011 20:06
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat