Zupa z kapustą pekińską i ziemniakami

Zupa z kapustą pekińską i ziemniakami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • kapusta pekińska

    1 sztuka
  • marchewki

    4 sztuki
  • kostka rosołowa

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • woda

  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 sztuki
  • ziele angielskie

    5 ziarenek
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Zupa z kapustą pekińską i ziemniakami

Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i płuczemy. Kapustę kroimy w paski lub kostki. Wszystkie składniki wkładamy do garnka, zalewamy wodą tak, żeby zakryła warzywa, dodajemy przyprawy i solimy. Gotujemy około 40-60 minut. W trakcie gotowania dodajemy kostkę bulionową. Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Margo1 07.05.2013 20:24
moja ulubiona
Andysz 06.08.2012 11:01
pyyyszna zupka!;)
Ela15 09.06.2012 15:10
świetna
ben-ka 05.05.2012 18:59
Zupy gotuję bo bardzo lubię ale takiej jeszcze nigdy nie gotowałam.
TyTaN 28.03.2012 23:55
dobre
zuzanna_z 27.01.2012 13:22
dobre
usmiech 25.01.2012 11:32
dobra
aleksa123 15.12.2011 22:39
Również z pekinska jeszcze nigdy nie robiłam, może kiedyś wypróbuję
IZABELA29 15.10.2011 12:23
z pekinka nie robiłam ale z białą kapusta ,pyszna zupka
iknbozka 27.09.2011 20:06
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat