Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy z jakiem i parówką

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepa 2 szt
ziemniaki 3 szt
masło 1 łyżka
kostka rosołowa 1 szt
jajko 4 szt
parówki cielęce 3 szt
śmietana
Pieprz biały mielony Prymat
szczypior
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy z jakiem i parówką

Ziemniaki i kalarepki obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni na masełku podsmażamy warzywa. Zalewamy 1 litrem bulionu rozrobionego w wodzie. zagotowujemy. Gotujemy do miękkości warzyw. Odrobinę miksujemy blenderem ale nie na krem. Kilka obrotów spowoduje zagęszczenie zupki. Jajka gotujemy na twardo , studzimy obieramy i siekamy. Parówki dobrej jakości kroimy w plasterki. Zupkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku zaciągamy śmietaną. Podajemy z pokrojonym jajkiem , parówka i ozdabiamy posiekanym szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megg 19.07.2013 09:50
smaczna zupka
lara 19.07.2013 08:20
bardzo dobra, polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak