Zupa z kalarepy z jakiem i parówką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalarepa

    2 szt
  • ziemniaki

    3 szt
  • masło

    1 łyżka
  • kostka rosołowa

    1 szt
  • jajko

    4 szt
  • parówki cielęce

    3 szt
  • śmietana

  • Pieprz biały mielony Prymat

  • szczypior

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i kalarepki obieramy i kroimy w kosteczkę. Na patelni na masełku podsmażamy warzywa. Zalewamy 1 litrem bulionu rozrobionego w wodzie. zagotowujemy. Gotujemy do miękkości warzyw. Odrobinę miksujemy blenderem ale nie na krem. Kilka obrotów spowoduje zagęszczenie zupki. Jajka gotujemy na twardo , studzimy obieramy i siekamy. Parówki dobrej jakości kroimy w plasterki. Zupkę doprawiamy solą i pieprzem do smaku zaciągamy śmietaną. Podajemy z pokrojonym jajkiem , parówka i ozdabiamy posiekanym szczypiorem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megg 19.07.2013 09:50
smaczna zupka
lara 19.07.2013 08:20
bardzo dobra, polecam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat