Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 1 sztuka
kalarepka młoda 2 szt
marchew 1 szt
pietruszka 1 szt
ziemniak 5 szt
mąka pszenna 2 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy

Kość gotować około pół godziny (od zawrzenia) w około 2,5 l wody .W międzyczasie liście kalarepy (bez łodyżek) pogotować przez 20 minut w osobnym garnku w około 1/2 l wody . Kalarepę , marchew i pietruszkę pokroić w kostkę , dodać do wywaru . Po 15 minutach dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojone liście kalarepy . Wywar z liści wlać do zupy , doprawić według smaku . Jak ziemniaki będą miękkie , zagęścić zupę mąką roztrzepaną w niewielkiej ilości wody .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joannasz3190 08.10.2012 16:47
Super przepis. Bardzo lubię kalarepę i z chęcią go wykorzystam.
Sylwia26 08.10.2012 16:47
przepyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak