Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepy 2 Eli

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

większe kalarepy z liśćmi 2 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler średni 1/4 sztuki
Kostki rosołowe Kucharek 2 sztuki
ryż 3/4 szklanki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
natka pietruszki 1/2 pęczka
koperek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepy 2 Eli

Liście kalarepy odciąć od łodyg,dokładnie umyć i pokroić w makaronik.Kalarepy,marchew(można pokroić ozdobnie),pietruszkę,seler obrać,umyć i pokroić w kostkę.Do 4 litrów wrzątku wrzucić liście kalarepy,kostki mięsne,kucharka i gotować 15 minut.Do zupy dodac kalarepę,jarzyny i zagotować.Ryż opłukać na sitku i dodać do zupy.Gotować do miękkości warzyw i ryżu.Zupę przyprawić do smaku maggi.Natkę i koperek posiekać.Zupę rozlać na talerze,posypać natką i koperkiem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak