Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z kalarepy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

młode kalarepy z liściami 2-3 szt
ziemniaki młode 2 duze
kawałek mięsa wieprzowego lub kości
szczypta gałki muszkatołowej
sól
masło 1 łyzka
mąka 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z kalarepy

Mięso myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Ziemniaki i kalarepy obieramy i myjemy. Kalarepy kroimy w plastry, ziemniaki w kawałki. Dodajemy do wywaru i gotujemy ok 20 minut. Doprawiamy solą i gałką. Liście kalarepy myjemy, kroimy i wrzucamy do zupy. Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i mieszamy. Rozprowadzamy odrobiną zupy, wlewamy do garnka. gotujemy aż zupa zgęstnieje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak