Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepki

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalarepka młoda 4 sztuki
cebula 2 młode
ziemniaki młode 10-12 małych sztuk
bulion 1 litr
śmietana 3-4 łyżki
koperek
masło 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Porada

Kalarepka w zupie to dla mnie nowość. Wszystkim jednak smakowała i od dziś będzie częściej gościć w moim domu.

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepki

Cebulę kroimy w kostkę. Rumienimy na maśle. Między czasie kalarepkę obieramy i ścieramy na grubych oczkach. Gotową dokładamy do cebuli. Delikatnie obsmażamy. Podlewamy częścią bulionu i gotujemy. Kiedy kalarepka zmięknie dokładamy ziemniaki. Gotujemy do momentu jak będą miękkie. Całość zabielamy i doprawiamy do smaku. Pod koniec dokładamy posiekany koperek.
Porcjujemy na talerze i zajadamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.05.2014 20:47
smaczna zupa.
kasienka23 27.04.2014 15:36
fajna zupka!
Grazyna0211 26.04.2014 21:08
smaczna zupka
IlonaAlbertos 26.04.2014 19:15
Fajny pomysł na wykorzystanie kalarepy. Na pewno wypróbuję.
Pani Domu 26.04.2014 18:51
ciekawy przepis, wypróbuję go
Ankha 26.04.2014 18:30
Nieskomplikowana i elegancka ;)
patryska76 26.04.2014 17:23
Ciekawy przepis na zupkę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak