Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalarepką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kości schabowe 1/2 kg
marchewka 1 pęczek młodej
por 1/2 szt
seler korzeniowy 1/4 szt
pietruszka 1 szt
młode ziemniaki 3-4 szt
kalarepka młoda 1 szt
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalarepką

Mięso zagotowujemy, zbieramy szumowiny, solimy i dodajemy włoszczyznę. Ziemniaki kroimy w kostkę, marchewkę w plasterki, dodajemy do zupy. Kiedy zmiękną dodajemy poszatkowaną kalarepę i gotujemy jeszcze około 10 minut. Na koniec dodajemy koncentrat i doprawiamy do smaku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak