Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalafiorem i fasolką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 0,5 kg
kalafior 0,5 kg
fasolka szparagowa 35 dag
marchew 3 sztuki
natka pietruszki do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
śmietana do zup 150 ml
ziemniaki 30 dag
bulion 1 kostka
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalafiorem i fasolką

Do garnka wlewamy 3litry wody, dodajemy opłukane żeberka wieprzowe i gotujemy i kostkę bulionową. W tym czasie obieramy marchewkę i ziemniaki. Dodajemy je po około 20minutach gotowania się mięsa. Pokrojone ziemniaki i marchewkę w talarki dodajemy do żeberek. Po następnych 15minutach dodajemy opłukanego i podzielonego w kawałki kalafiora. Następnie po 5minutkach dodajemy opłukaną fasolkę szparagową. Gotujemy do czasu aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy śmietanę i doprawiamy zupę kucharkiem i pieprzem. Po zestawieniu z ognia dodajemy natkę pietruszki.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

as28 12.07.2013 14:38
mniam mniam
Granita 26.02.2013 01:16
na pewno smaczna:)
Andysz 30.01.2013 11:23
pycha;)
IwonaKa 08.01.2013 19:00
smaczna,bardzo lubię takie zupki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak