Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kalafiorem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kalafior 1 szt mniejsza
ziemniaki 4 szt
groszek 1 szkl
papryka czerwona ok 1/4 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
Liść lubczyku suszony Prymat
sól
pieprz
śmietana
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kalafiorem

Kalafior zanurzyć w kwaśnej wodzie na kilka minut, opłukać i podzielić na różyczki. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić i dowolnie pokroić u mnie w słupki. Stawiamy wodę do gotowania (ok 2 i 1/2 litra) wrzucamy ziemniaki, solimy.
Natkę pietruszki (gałązkę natki pietruszki można zostawić do posypania) i lubczyk płuczemy, dodajemy do zupy. Dodajemy też paprykę i groszek (u mnie konserwowy). Gotujemy do miękkości.
Zagęszczamy łyżką mąki i na koniec dodajemy śmietanę ok 1 łyżki (można dodać więcej) i doprawiamy do smaku.
Posypujemy natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 15.04.2017 08:35
Wygląda smacznie :)
Wacław 03.04.2017 09:19
lekka , smaczna zupa :-)
jan_mag 02.04.2017 21:23
Super zupka
Patrycja33 02.04.2017 18:29
pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak