Zupa z Kalafiora i Kapusty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    600 g.
  • bulion

    1,8 l.
  • kalafior

    300 g
  • marchew

    170 g
  • ziemniaki

    300 g
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
  • koperek

    1 łyżka
  • kurkuma

    1/4 łyżeczka
  • Liść lubczyku suszony Prymat

    1/4 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do bulionu wrzucić kapustę poszatkowaną , chwilkę gotować, dodać marchewkę i ziemniaki pokrojone w kostkę, a na końcu różyczki kalafiora. Całość gotować do miękkości.
Na samym końcu dodać przyprawy

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
SzczyptaChili 04.11.2017 22:47
Ja uwielbiam brokułową z białą kapustą :) Smaczna zupa :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat