zupa z kalafiora

zupa z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • rosół

    3 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

    3 ziarnka
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cukier

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa z kalafiora

Umyć kalafiora, podzielić na części, zalać wodą, posolić, dodać łyżkę cukru i ugotować. W rosole ugotować ziemniaki pokrojone w małą kostkę, dodać kalafior ze szklanką wywaru. Zupę podprawić mlekiem, mąką i śmietaną, oraz przyprawami. Chwilę pogotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Ela15 02.01.2012 11:34
lubię kalafiora w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat