zupa z kalafiora

zupa z kalafiora

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kalafior

    1 sztuka
  • rosół

    3 szklanki
  • mleko

    0,5 szklanki
  • śmietana

    0,5 szklanki
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

    3 ziarnka
  • ziemniaki

    4 sztuki
  • cukier

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyć kalafiora, podzielić na części, zalać wodą, posolić, dodać łyżkę cukru i ugotować. W rosole ugotować ziemniaki pokrojone w małą kostkę, dodać kalafior ze szklanką wywaru. Zupę podprawić mlekiem, mąką i śmietaną, oraz przyprawami. Chwilę pogotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

02.01.2012 11:34
lubię kalafiora w każdej postaci

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat