zupa z kabaczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • tymianek

  • ryż

    1 szkl
  • marchew

    2 szt
  • groszek

    1 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

kabaczek pokroic w plastry. Oprószyć solą az pusci sok odstawić na 20 min. Gdy pusci sok osuszyc ręcznikiem. Na głebokiej patelni rozgrzac olej wrzuci posiekany czosnek usmazyc kabaczka z obu stron na złoty kolor. Odsączyć i na tej samej patelni dolać trochę oleju wsypac ryz i mieszać az stanei sie szklisty. Dodac obraną i pokrojoną w kostke marchew zalac 2 szkl bulionu. Na malutkim ogniu gotowac do miekkosći pod konei cdodac odsączony groszek wymiszac podgrzac Przyprawić od smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 14.02.2012 06:45
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat