zupa z kabaczka

zupa z kabaczka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kabaczek

    1 szt
  • czosnek

    2 ząbki
  • tymianek

  • ryż

    1 szkl
  • marchew

    2 szt
  • groszek

    1 szt
  • sól, pieprz

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania zupa z kabaczka

kabaczek pokroic w plastry. Oprószyć solą az pusci sok odstawić na 20 min. Gdy pusci sok osuszyc ręcznikiem. Na głebokiej patelni rozgrzac olej wrzuci posiekany czosnek usmazyc kabaczka z obu stron na złoty kolor. Odsączyć i na tej samej patelni dolać trochę oleju wsypac ryz i mieszać az stanei sie szklisty. Dodac obraną i pokrojoną w kostke marchew zalac 2 szkl bulionu. Na malutkim ogniu gotowac do miekkosći pod konei cdodac odsączony groszek wymiszac podgrzac Przyprawić od smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

artur7 14.02.2012 06:45
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat