Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jarmużem i bazylią

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jarmuż 4 liście
ziemniaki 6
marchew 2
sól do smaku
Bazylia suszona Prymat do smaku
kostka rosołowa 1
śmietana 12-procentowa 2 (do gotowania)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jarmużem i bazylią

Ziemniaki, marchew obieramy,następnie myjemy i kroimy. Warzywa przekładamy do garnka zalewamy wodą , dodajemy kostkę rosołową i wstawiamy na gaz. Liście jarmużu myjemy pod zimna , bieżącą wodą. Z liści jarmużu wykrawamy twarde łodygi, a pozostałą część szatkujemy. Gdy warzywa będą już lekko miękkie dodajemy pokrojone liście jarmużu i gotujemy aż do uzyskania miękkości. Przyprawiamy według uznania bazylią , solą i pieprzem. Na koniec zabielamy zupę 2 łyżkami śmietany.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babajaga1969 06.10.2012 15:48
zdrowa i sezonowa
Bernadeta1 05.10.2012 00:20
bardzo lubię zupę jarzynową zwłaszcza z młodych jarzyn
Mysiunia 25.08.2012 19:02
jaka dobra :):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak