Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z jarmużem i awokado

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

włoszczyzna 1 sztuka
woda 1 litr
jogurt grecki 2 łyżki
awokado 1 sztuka 200g
jarmuż 2 garście
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1 łyżeczka
pieprz do smaku
Liść lubczyku suszony Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z jarmużem i awokado

Włoszczyznę (marchew, korzeń pietruszki, seler, por) umyć i obrać.i umieścić w garnku. Zalać litrem wrzątku i wstawić na gaz. Dodać sól, lubczyk można dodać też liść laurowy, ziele angielskie i ugotować do miękkości.
Warzywa wyjąć i użyć do sałatki.
Jarmuż umyć, odciąć twarde łodyżki i drobno posiekać. Awokado umyć, przekroić, wyjąć pestkę, obrać i pokroić w kostkę.
Do wywaru wrzucić kaszę i gotować 10-15 minut. Następnie wrzucić jarmuż i awokado i gotować 3 minuty. Dodać jogurt grecki i przetrzeć blenderem.
Doprawić pieprzem.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Granita 29.05.2014 14:14
rewelacyjny przepis,mega zielony:)
Ola1young 12.05.2014 16:31
bardzo dobra zupa
Alex_M 09.05.2014 10:18
fantastyczny pomysł! jaktylko dorwę jarmuż to zrobię :)
olkaaa 07.05.2014 07:33
jeszcze takiej nie jadłam
Kejti 04.05.2014 17:40
Bardzo lubię awokado i ciekawi mnie z niego każda potrawa :-)
mysza75 30.04.2014 21:41
fajna wiosenna zupka i do tego mega zdrowa
adelajda 30.04.2014 19:56
Ciekawy przepis :)
Bernadeta1 30.04.2014 17:12
Takiej nie jadłam a zapowiada się smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak