Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z jarmużem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jarmuż 100 g
cebula
rosół drobiowy 1,5 l
por (biała część)
oliwa 1 łyżka
masło klarowane 1 łyżeczka
ziemniaki kilka
ząbek czosnku
przecier pomidorowy 100 ml
kiełbasa 100 g (chorizo w plastrach)
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z jarmużem

Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na maśle ,dodajemy oliwę pokrojonego w piórka pora i pokrojone w kostkę ziemniaki ,dusimy kilka minut a następnie wrzucamy posiekany czosnek ,oprószamy solą i pieprzem ,krótko podsmażamy. Warzywa zalewamy gorącym bulionem ,dodajemy posiekane liście jarmużu ,całość gotujemy do miękkości warzyw. Pod koniec dodajemy przecier pomidorowy.
Plasterki chorizo kroimy na mniejsze kawałki ,podsmażamy 2-3 min i dodajemy do zupy razem z wytopionym tłuszczem. Zupę zagotowujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Skotka 26.11.2014 17:08
Pyszna zupka:)
Anna133 26.11.2014 15:51
a miałam go posadzić w ogrodzie i mi tak zeszło, że nie mam jarmużu pyszne danie !
BernadettaP 26.11.2014 14:29
Oooo, jarmuż i chorizo- pyszne zestawienie/
marcia7 26.11.2014 12:44
salami no ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak