Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z indyczych żołądków

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

składniki

marchew 1 korzeń
pietruszka 1 korzeń
seler 1 kawałek korzenia
cebula 1 szt
pieczarki 150 gram
żołądki indycze 500 gram
margaryna 1 łyżka
olej 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
rosół drobiowy 1,5 litra

dodatkowo

mąka pszenna 1 łyżka
woda letnia 1/2 szklanki
koperek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z indyczych żołądków

Margarynę i olej mocno rozgrzewamy. Dodajemy na patelnię posiekaną cebulę, pokrojone pieczarki i oczyszczone żołądki. Doprawiamy solą, pieprzem i smażymy do odparowania płynu. Dodajemy pokrojone warzywa, przez chwile smażymy i podlewamy gorącym rosołem. Dusimy do miękkości na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny zdejmując szumowiny. Na koniec zaprawiamy zupę mąką wymieszaną z wodą, dodajemy koperek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 05.10.2014 00:56
Chętnie zjem :-)
msmariusz 19.09.2014 17:32
Ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak