Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybów leśnych z koperkiem

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 szt
pietruszka mała 1 szt
cebula 1 szt
masło 1 łyżka
koperek 1 pęczek
serek topiony 10 dag
ziemniaki 3-4 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
grzyby leśne 30-40 świeże

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybów leśnych z koperkiem

Obraną marchew, pietruszkę i cebulę włożyć do garnka, wlać 1,5 l wody i ugotować. Warzywa wyjąć a do wywaru włożyć obrane i pokrojone ziemniaki, podsmażone na maśle oczyszczone grzyby, szczyptę soli. Gotować do miękkości, około 15-20 minut. Pod koniec dodać topiony serek, intensywnie wymieszać, zagotować. Do zupy wsypać posiekany koperek, przyprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 29.11.2013 15:53
Apetyczna.
olkaaa 20.08.2013 07:41
chętnie spróbuję
romanrafal
romanrafal 19.08.2013 15:41
smaczna zupka
Katarzyna/kate1980 15.08.2013 22:01
uwielbiam taką zupkę ale u mnie nie ma niestety grzybków
cukiereczek 15.08.2013 08:14
na pewno wspaniała zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak