Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z grzybami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne ok40 dag
ziemniaki 5 szt
kurczak 1 ćwiartka
marchew 1 szt
natka pietruszki 1 pęczek
por 1/4 szt mniejszej
śmietana ok 1 szkl
sól
pieprz
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z grzybami

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić i wrzucić do garnka z wodą. Mięso przekroić, umyć i dodać do zupy. Posolić i postawić do gotowania.
Grzyby obrać, chwilę zamoczyć, umyć i pokroić, dorzucić do gotującej się zupy. Dodać por i pietruszkę. Doprawić do smaku i gotować do miękkości.
Można zagęścić mąką i śmietaną albo śmietanę dodać na talerz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 01.05.2017 13:39
Pysznie wygląda :D
Ada-Gaba 28.04.2017 14:20
bardzo apetyczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak