Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z groszkiem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

serca drobiowe 20 dkg
żołądki drobiowe kilka sztuk
włoszczyzna 1 pęczek
makaron 10 dkg
groszek konserwowy 1/2 puszki
jogurt naturalny 200 ml
koperek 2 łyżki
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z groszkiem

Serca poprzekrawać i dokładnie wypłukać, żołądki oczyścić. Podroby zagotować i odszumować. Marchewkę pokroić w kostkę, pora w półplasterki, selera i pietruszkę w mniejsze kawałki. Dodać do wywaru. Wsypać jarzynkę. Zmniejszyć gaz, przykryć i gotować do miękkości ser i żołądków. Pod koniec gotowania dodać makaron i groszek. Gotować jeszcze około 10 minut. Jogurt zahartować i wlać do zupy. Dodać koperek. Wymieszać. Doprawić. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak