Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej z ryżem

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 500 g (zielona i żółta)
marchew
pietruszka
seler mały
ząbki czosnku 2
ryż brązowy 4 łyżki
pomidory krojone z puszki 1/2 puszki
jogurt grecki 2 łyżki
przecier pomidorowy 100 ml
oliwa 2 łyżki
natka pietruszki
woda 1 litr
Papryka słodka mielona Prymat
tymianek szczypta
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej z ryżem

Marchew ,pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Zalewamy zimną wodą ,dodajemy fasolkę ,solimy ,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 20 min na małym ogniu. Czosnek obieramy i w całości podsmażamy na rozgrzanej oliwie ,zrumieniamy i kroimy w plasterki. Razem z pomidorami i ryżem dodajemy do zupy i gotujemy kolejne 20 min. Przecier pomidorowy dokładnie łączymy z jogurtem i odrobiną gorącego wywaru z zupy ,dodajemy do całości razem z posiekaną natką ,mieszamy. Zupę doprawiamy do smaku solą ,pieprzem ,słodką papryką i szczyptą tymianku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 04.02.2015 15:09
i można się smacznie najeść do syta...
Magda60 04.02.2015 14:15
pyszna zupka
molanka 04.02.2015 14:07
idealna na chłodne dni
Franciszek 04.02.2015 12:09
Te kolory zachęcają do zjedzenia
Futka 04.02.2015 11:13
Znakomita i bardzo smakowita zupka :)
Kluska_87 04.02.2015 11:10
pyszna zupa !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak