Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej na boczku

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kostka 2 szt
ziemniaki 1 kg
cebula biała 2 szt
słonina 5 dag
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka zielona do smaku
śmietana słodka 10 ml
fasola szparagowa 75 dag
boczek 30 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej na boczku

Boczek gotować w 1,5l bulionu przez 40 minut. Fasolę pokroić na mniejsze kawałki. Ziemniaki pokroić, ale nie za drobno. Cebulę pokroić w kostkę. Dodać do boczku. Dodać sól i pieprz. Gotować pod przykryciem. Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na chrupko. Wyjąć boczek z bulionu i pokroić w kostke. Dodać do garnka. Doprawić zupę kucharkiem i dodać śmietanę.
Bezpośrednio przed podaniem dodać słoninę i pietrzuszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 15.09.2010 06:43
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak