Zupa z fasolki szparagowej

Zupa z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wędzone

    40 dkg
  • ziemniaki

    10 szt
  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • fasola szparagowa

    30 dkg
  • czosnek

    1 ząbek
  • mąka fasolowa

    2 łyżki
  • majeranek

    3 łyżki
  • sól do smaku

  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z fasolki szparagowej foto
Żeberka porcjujemy. Zalewamy wodą, zagotowujemy i zdejmujemy szumy. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Wrzucamy też ząbek czosnku.
Krok 2 - Zupa z fasolki szparagowej foto
Fasolkę szparagową dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobne kawałki.
Krok 3 - Zupa z fasolki szparagowej foto
Do zupy wsypujemy pokrojoną fasolkę szparagową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy kilka minut.
Krok 4 - Zupa z fasolki szparagowej foto
W szklance zimnej wody rozprowadzamy 2 łyżki mąki fasolowej i wlewamy do zupy, dodajemy też majeranek i gotujemy jeszcze kilka minut, aż zupa lekko zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat