Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wędzone 40 dkg
ziemniaki 10 szt
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
fasola szparagowa 30 dkg
czosnek 1 ząbek
mąka fasolowa 2 łyżki
majeranek 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Kroki postępowania

1
Żeberka porcjujemy. Zalewamy wodą, zagotowujemy i zdejmujemy szumy. Obrane ziemniaki kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce i dodajemy do zupy. Wrzucamy też ząbek czosnku.
Krok 1 - Zupa z fasolki szparagowej foto
2
Fasolkę szparagową dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i kroimy w drobne kawałki.
Krok 2 - Zupa z fasolki szparagowej foto
3
Do zupy wsypujemy pokrojoną fasolkę szparagową, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, gotujemy kilka minut.
Krok 3 - Zupa z fasolki szparagowej foto
4
W szklance zimnej wody rozprowadzamy 2 łyżki mąki fasolowej i wlewamy do zupy, dodajemy też majeranek i gotujemy jeszcze kilka minut, aż zupa lekko zgęstnieje.
Krok 4 - Zupa z fasolki szparagowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak