Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolki szparagowej

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z warzyw 1,5 litra
fasola szparagowa 25 dag
ziemniaki 30 dag
przecier pomidorowy 1 łyżka
smalec 4 dag
mąka 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolki szparagowej

Fasolkę po umyciu należy obrać z włókien i ugotować w niewielkiej ilości wrzątku (lekko osolonego). Po ugotowaniu należy ja odcedzić i pokroić w kawałki. Ziemniaki należy obrać, następnie umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru z warzyw i ugotować. Gdy ziemniaki już będą miękkie należy wrzucić do nich fasolkę. Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 21.01.2014 10:57
Super na obiad
Katarzyna/kate1980 31.05.2012 22:14
nigdy nie robiłam takiej muszę spróbować
junox 16.12.2011 09:45
bardzo lubię
pacpaw 25.08.2011 22:37
za rok może zrobię w sezonie
szajba2 16.04.2011 19:24
lubię fasolkę ale nie w zupie
Barbara55 25.02.2011 15:17
dobra zupa
kielcok1 07.02.2011 15:40
lubię fasolkę
rakow2
rakow2 06.12.2010 14:35
smaczna i zdrowa
Jolanta40 30.11.2010 23:27
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak