Zupa z fasolki szparagowej

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z warzyw

    1,5 litra
  • fasola szparagowa

    25 dag
  • ziemniaki

    30 dag
  • przecier pomidorowy

    1 łyżka
  • smalec

    4 dag
  • mąka

    4 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę po umyciu należy obrać z włókien i ugotować w niewielkiej ilości wrzątku (lekko osolonego). Po ugotowaniu należy ja odcedzić i pokroić w kawałki. Ziemniaki należy obrać, następnie umyć i pokroić w kostkę. Wrzucić do wywaru z warzyw i ugotować. Gdy ziemniaki już będą miękkie należy wrzucić do nich fasolkę. Przygotować zasmażkę ze smalcu i mąki i dodać do zupy wraz z przecierem pomidorowym. Całość należy doprawić do smaku solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 21.01.2014 10:57
Super na obiad
Katarzyna/kate1980 31.05.2012 22:14
nigdy nie robiłam takiej muszę spróbować
junox 16.12.2011 09:45
bardzo lubię
pacpaw 25.08.2011 22:37
za rok może zrobię w sezonie
szajba2 16.04.2011 19:24
lubię fasolkę ale nie w zupie
Barbara55 25.02.2011 15:17
dobra zupa
kielcok1 07.02.2011 15:40
lubię fasolkę
rakow2 06.12.2010 14:35
smaczna i zdrowa
Jolanta40 30.11.2010 23:27
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat