Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z fasolki masłowej

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

korpus z kury 1 szt
ziemniaki 5 szt
fasolka szparagowa masłowa 2 szklanki
marchew 1 duża
koperek
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
śmietana 50 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
pietruszka 1 szt
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z fasolki masłowej

Kroki postępowania

1
marchew i pietruszkę obrać i pokroić w pół plastry
Krok 1 - zupa z fasolki masłowej foto
2
fasolę przekroić na pół
Krok 2 - zupa z fasolki masłowej foto
3
z korpusu ugotować wywar z dodatkiem liścia i ziela, posolić ,dodać warzywa( marchew i pietruszkę )
jak warzywa są miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę ( wielkość kostki w zależności od gustu)
Krok 3 - zupa z fasolki masłowej foto
4
następnie dodać fasolkę
Krok 4 - zupa z fasolki masłowej foto
5
gotować do miękkości warzyw ,dolać śmietanę ,oraz pokrojony koper ,doprawić .
Krok 5 - zupa z fasolki masłowej foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.09.2014 11:26
lubie takie zupy :-)
Seba 27.09.2014 17:13
Pyszna zupka
norweska20 27.09.2014 16:28
dla mnie zapowiada się smaczna zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak