Zupa z fasolką i dynią na wywarze z królika

Zupa z fasolką i dynią na wywarze z królika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • nogi z królika

    1 sztuka
  • fasolka szparagowa

    200 gram
  • dynia

    200 gram
  • marchew

    1 sztuka
  • ziemniaki

    3 sztuki
  • cebula zielona

    0,5 pęczka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • sól do smaku

    1 szczypta
  • przyprawa curry

    1 szczypta
  • śmietana 18 proc

    0,5 szklanki
  • pietruszka

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zupa z fasolką i dynią  na wywarze z królika foto
Robimy wywar na mięsie z królika- gotujemy go około 40 minut.
Krok 2 - Zupa z fasolką i dynią  na wywarze z królika foto
Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę , dodajemy do wywaru.
Krok 3 - Zupa z fasolką i dynią  na wywarze z królika foto
Fasolkę myjemy , sczyścimy ,odcinamy ogonki i kroimy na mniejsze kawałki. Dynie obieramy i kroimy w kostkę .
Krok 4 - Zupa z fasolką i dynią  na wywarze z królika foto
Pokrojone warzywa dodajemy do wywaru i razem gotujemy około 20 minut.
Krok 5 - Zupa z fasolką i dynią  na wywarze z królika foto
Marchew i pietruszkę ścieramy na tarce na grubych oczkach i
Krok 6 - Zupa z fasolką i dynią  na wywarze z królika foto
.....dodajemy do gotujących się warzyw.
Krok 7 - Zupa z fasolką i dynią  na wywarze z królika foto
Pod koniec dodajemy przyprawy: pieprz, sól, curry oraz dodajemy śmietanę . Końcowy etap to dodanie pokrojonej cebulki zielonej. Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kornelcia

20.10.2014 11:13
zgadzam się , smaczna zupka

Adam/ZUB3R

20.10.2014 10:58
smaczna zupa

Malinka

20.10.2014 09:27
Z pewnością smakowała :)

halinah

20.10.2014 09:15
dobra zupa

olkaaa

20.10.2014 08:02
jeszcze nie próbowałam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat