Zupa z fasolką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola

    2 szkl ziaren
  • ziemniaki

    6 szt
  • wędlina

    ok30 dag
  • marchewka

    1 szt
  • natka pietruszki

    1/2 pęczka
  • por

    1/2 szt
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę i opłukać. Zalać ok 2 1/2 litra wody i postawić do gotowania. Posolić i dodać obrany por. Gdy zacznie się gotować dodać fasolkę i pokrojoną wędlinę.
Gotować do miękkości i na koniec dodać opłukaną i pokrojoną natkę pietruszki.
Zupę można zagęścić mąką rozmieszaną z wodą i poprawić przyprawami.
Można doprawić przyprawą uniwersalną.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
cukiereczek 26.06.2017 18:50
lubię zupki i takie również

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat