Doradca Smaku logoandPrymat logo
Sprawdzone przepisy na Boże Narodzenie. ZOBACZ

Zupa z fasolką

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola
2 szkl ziaren
ziemniaki
6 szt
wędlina
ok30 dag
marchewka
1 szt
natka pietruszki
1/2 pęczka
por
1/2 szt
mąka pszenna
1 łyżka
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolką

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę i opłukać. Zalać ok 2 1/2 litra wody i postawić do gotowania. Posolić i dodać obrany por. Gdy zacznie się gotować dodać fasolkę i pokrojoną wędlinę.
Gotować do miękkości i na koniec dodać opłukaną i pokrojoną natkę pietruszki.
Zupę można zagęścić mąką rozmieszaną z wodą i poprawić przyprawami.
Można doprawić przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.06.2017 18:50
lubię zupki i takie również

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak