Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola 2 szkl ziaren
ziemniaki 6 szt
wędlina ok30 dag
marchewka 1 szt
natka pietruszki 1/2 pęczka
por 1/2 szt
mąka pszenna 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolką

Ziemniaki i marchew obrać, pokroić w kostkę i opłukać. Zalać ok 2 1/2 litra wody i postawić do gotowania. Posolić i dodać obrany por. Gdy zacznie się gotować dodać fasolkę i pokrojoną wędlinę.
Gotować do miękkości i na koniec dodać opłukaną i pokrojoną natkę pietruszki.
Zupę można zagęścić mąką rozmieszaną z wodą i poprawić przyprawami.
Można doprawić przyprawą uniwersalną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 26.06.2017 18:50
lubię zupki i takie również

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak