Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasoli jaś

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 300 g
kiełbasa wiejska 200 g
cebula 1 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczki
Soda oczyszczona Prymat 1/2 łyżeczki
przecier pomidorowy 2 łyżki
Przyprawa do dań z fasoli i warzyw strączkowych Prymat 2 łyżeczki
Majeranek suszony Prymat 1 łyżeczka
tłuszcz do smażenia 2-3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat 1/2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasoli jaś

Kroki postępowania

1
Cebulę obrać i pokroić w kostkę .
Krok 1 - Zupa z fasoli jaś foto
2
Podsmażyć na tłuszczu
Krok 2 - Zupa z fasoli jaś foto
3
Groch opłukać ,zalać wodą ,dodać sodę oczyszczoną , ziele , liść laurowy i gotować. Dołożyć podsmażoną cebulę.
Krok 3 - Zupa z fasoli jaś foto
4
Kiełbasę obrać i pokroić w kostkę.
Krok 4 - Zupa z fasoli jaś foto
5
Przełożyć na patelnię i podsmażyć na tłuszczu
Krok 5 - Zupa z fasoli jaś foto
6
Do całości dodać podsmażoną kiełbasę , przyprawę do dań z fasoli ,sól , paprykę słodką , pogotować chwilę ,przyprawić pieprzem .Na koniec dodać przecier pomidorowy i posypać majerankiem.
Krok 6 - Zupa z fasoli jaś foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 14.01.2016 10:37
konkretna zupa ;-)
sliwka 13.01.2016 15:13
Pyszna, u mnie była wczoraj;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak