Zupa z fasolą, papryką i mięsem mielonym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    500 g
  • papryka czerwona

    2 szt
  • papryczka chili

    1 szt
  • fasola czerwona z puszki

    1 op
  • fasola biała z puszki

    1 op
  • kukurydza w puszce

    1 op
  • pomidory

    4 szt
  • cebula

    2 szt
  • ryż

    100 g
  • koncentrat pomidorowy

    4 łyżeczki
  • posiekany koperek

    3 łyżeczki
  • sól

  • pieprz

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • Papryka ostra mielona Prymat

  • bazylia

  • oregano

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę, papryczkę chili drobno posiekać, cebulę obrać i posiekać, fasolę czerwoną i białą odcedzić i opłukać, kukurydzę odsączyć z zalewy, pomidory obrać ze skórki i pokroić w kostkę.
Paprykę, papryczkę chili, pomidory, fasolę białą oraz czerwoną i kukurydzę przełożyć do garnka i zalać około 1,5 l wody, zagotować. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę, następnie dodać mięso mielone i je obsmażyć. Całość przełożyć do garnka. Dodać ryż, koncentrat pomidorowy i gotować około 15 minut. Na koniec doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką, bazylią i oregano.
Zupę podawać posypaną posiekanym koperkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
jejkuchnia 18.08.2017 16:46
Super! Mój mąż byłby zachwycony takim obiadkiem. :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat