Doradca Smaku logoandPrymat logo
Mięsa - najlepsze przepisy SPRAWDŹ

Zupa z fasolą i grzybami

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew
1 sztuka
pietruszka
1 sztuka
seler
1/4 sztuki
fasola
2 garście
grzyby suszone
2 dkg
Liść laurowy suszony Prymat
2 sztuki
Sklep Prymat
ziele angielskie
3 sztuki
Sklep Prymat
kostka rosołowa
1 sztuka
ziemniaki
6 sztuk
sól
Sklep Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolą i grzybami

Kroki postępowania

1
Seler, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa z fasolą i grzybami foto
2
Fasolę namoczyć na noc w wodzie.
Krok 2 - Zupa z fasolą i grzybami foto
3
Dodać do warzyw.

Krok 3 - Zupa z fasolą i grzybami foto
4
Dodać namoczone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie.

Dodać kostkę rosołową, gotować pod przykryciem.


Krok 4 - Zupa z fasolą i grzybami foto
5
Ziemniaki pokroić w kostkę. Kiedy wszystko będzie prawie miękkie dodać je do gotującej się zupy.
Krok 5 - Zupa z fasolą i grzybami foto
6
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku i podawać.
Krok 6 - Zupa z fasolą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.04.2017 20:07
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak