Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z fasolą i grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuki
fasola 2 garście
grzyby suszone 2 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
kostka rosołowa 1 sztuka
ziemniaki 6 sztuk
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z fasolą i grzybami

Kroki postępowania

1
Seler, marchew i pietruszkę pokroić w kostkę.
Krok 1 - Zupa z fasolą i grzybami foto
2
Fasolę namoczyć na noc w wodzie.
Krok 2 - Zupa z fasolą i grzybami foto
3
Dodać do warzyw.

Krok 3 - Zupa z fasolą i grzybami foto
4
Dodać namoczone grzyby, liście laurowe i ziele angielskie.

Dodać kostkę rosołową, gotować pod przykryciem.


Krok 4 - Zupa z fasolą i grzybami foto
5
Ziemniaki pokroić w kostkę. Kiedy wszystko będzie prawie miękkie dodać je do gotującej się zupy.
Krok 5 - Zupa z fasolą i grzybami foto
6
Gotować do miękkości.
Doprawić do smaku i podawać.
Krok 6 - Zupa z fasolą i grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 03.04.2017 20:07
smaczna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak