Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni, pomarańczy i tymianku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 2 łyżki
cebula 2 sztuki
czosnek 3 ząbki
dynia 1 kg
wywar drobiowy 1,5 litra
sok z pomarańczy
drobno zmielona skórka z pomar
mleko 1/2 szklanki
sól do smaku
pieprz do smaku
tymianek 3 (świeży)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni, pomarańczy i tymianku

Na rozgrzanej oliwie poddusić pokrojoną w kostkę cebulę, potem dodać czosnek i dynię, dusić jeszcze ok. 3 minuty. Dodać wywar, sok z 1 pomarańczy oraz 2 łyżki tymianku. Gotować pod przykryciem aż dynia zmięknie. Zupę zmiksować i doprawić. Przelać do garnka, wlać mleko i wymieszać. Dosypać resztę tymianku. Podawać z chlebkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 05.12.2011 15:18
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak