zupa z dyni

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1,5 kg
  • ziemniaki2

    2 średnie
  • cebula

    2 średnie
  • masło roślinne

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

W garnku stopić 2 łyżki masła roślinnego. Dynię ze skórką (jeśli bardzo twarda to obrać) i ziemniaki pokroić w kostkę, cebulę na cztery części. Warzywa wrzucić do garnka, zalać wodą tak aby wystawała 1,5 – 2 cm ponad warzywa. Dodać sól i przyprawy. Gotować do miękkości, gorącą zmiksować. Można gotować z mięsem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Norgiusz 12.12.2011 09:48
pycha
jogobella231 29.03.2011 11:46
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat