Zupa z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • miąższ

    1/2 kg
  • mleko

    500 ml
  • jajko

    2 sztuki
  • mąka pszenna

    6 łyżek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Miąższ z dyni zetrzeć na jarzynówce, zalać 50 ml wody i ugotować. W oddzielnym garnku zagotować mleko, z jajka i mąki przygotować ciasto na kluski lane i lać je na mleko, gotować około 3- 4 minuty, dodać miąższ z dyni i gotować przez 4- 5 minut. Doprawić solą i cukrem do smaku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 02.03.2014 17:43
bardzo fajna
Wafelek2601 20.11.2012 17:53
Bardzo dobra
Barbara55 11.11.2011 17:55
nie dla mnie
szajba2 17.10.2011 15:05
nie dla mnie
kielcok1 04.10.2011 16:20
wolę placuszki z dyni mniam
rakow2 29.03.2011 17:05
nie lubię tej zupy
pioge7 28.02.2011 18:48
mniam
SmakolykiJoanny 07.09.2010 08:44
zupa zdyni o to jest pytanie
Lidia11 06.09.2010 16:10
ja też nie
iwa643 06.09.2010 07:00
z dyni jeszcze nie robiłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat