Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z dyni

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1 kg
porcja rosołowa 1
woda 1 litr
maechewka 1
seler 1/2
pietruszka 1
brukselka 20 dag
cebula 1
pieprz
sól
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z dyni

W?oszczyzn?( marchewk?, seler, pietruszk?) bardzo dok?adnie obieramy, myjemy, a nast?pnie dajemy do do?? du?ego garnka. Porcj? roso?ow? oczyszczamy i równie? dajemy do tego garnka. Ca?o?? zalewamy litrem wody i wszystko razem gotujemy. Bulion doprawiamy do smaku pieprzem oraz sol?. Z gotowego ju? bulionu wyjmujemy porcje roso?ow? oraz warzywa. Dyni? oczyszczamy, a nast?pnie kroimy w kostk?. Pokrojon? dyni? uk?adamy na form?, któr? wcze?niej musimy ob?o?y? papierem do pieczenia. Dyni? pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni przez oko?o 30 minut. Brukselk? obieramy i myjemy. Cebul? obieramy, myjemy pod zimn? wod?, ?eby podczas krojenia nie szczypa?a w oczy, a nast?pnie bardzo drobno siekamy. Cebul? podsma?amy na rozgrzanym oleju, a pó?niej dodajemy do tego brukselk?. Podsma?one sk?adniki ??czymy z bulionem oraz dyni?. Wszystkie sk?adniki jeszcze na koniec doprawiamy do smaku pieprzem oraz sol?, a pó?niej dok?adnie miksujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 10.02.2012 20:57
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak