Zupa z dyni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • dynia

    1 kg
  • ziele ang

    5 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • pieprz

  • sól

  • masło

    1 łyżka
  • rzeżucha

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynie obieramy, usuwamy pestki, kroimy w kostkę i wkładamy do garnka.
Zalewamy woda, ale tylko taką ilościa by przykryła dynię.
Dodajemy przyprawy.
Gotujemy 20 min.
Zupe miksujemy w blenderze.
Podajemy posypaną rzeżuchą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gosia47-47 14.10.2011 12:46
takiej jeszcze nie jadłam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat