Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czerwonej soczewicy z białą kiełbasą

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

soczewica czerwona 1 szkanka
włoszczyzna 1 szt
kiełbasa biała cienka 10 sztuk
sól do smaku
pieprz
natka pietruszki
ziemniaki 3 sztuki duże
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej soczewicy z białą kiełbasą

do garnka wlać wodę dodać liść oraz ziele ,marchew,pietruszkę oraz seler obrać i pokroić w plastry,por posiekać drobno,wszystko dodać do wody i gotować do miękkości , w między czasie kiełbasę pokroić na mniejsze kawałki i dodać do zupy,ziemniaki obrać i pokroić w drobną kostkę,
dodać soczewicę i ziemniaki i gotować po około 15 minutach doprawić solą i pieprzem oraz posypać pietruszką
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Okatina 09.03.2015 17:13
jak dla mnie inspiracja do wykonania w domu w najbliższych dniach ;-)
Adamorek 07.03.2015 17:51
może być niezła
RenataZ-et 07.03.2015 17:21
świetny pomysł na zupę
miodunka 07.03.2015 17:05
fajna lekka zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak