Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 1 szt bez skórki
cebula 0,5 szt
marchewka 1 szt
ziemniaki 3 szt
Przyprawa curry orientalna Prymat szczypta
sól do smaku
pieprz do smaku
majeranek szczypta
ziele angielskie 3-4 szt
natka pietruszki
Przyprawa do zup i potraw Kucharek odrobina
soczewica czerwona 100 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

Do garnka włożyć oczyszczone udko zalać ok 1,5 l wody, zagotować, dodać soczewicę marchewkę i przyprawy, gotować ok 20 min. Wyjąć udko, mięso oddzielić od kości, i dodać do zupy, dodać tez pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 10.12.2010 18:30
apetycznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak