Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy
Cebulę na sos kroimy w drobną kostkę, smażymy na maśle aż się zeszkli, dodajemy paprykę słodką, trochę ostrej papryki, tymianek i zmielony kumin.
Zupę podajemy z sosem.
soczewica czerwona | 200 g |
woda | 1,5 l |
marchewka | 2 szt. |
ziemniaki | 2 szt. |
cebula biała | 0,5 szt. |
czosnek | 1 ząbek |
cebula | 1 szt. |
Papryka słodka mielona Prymat | 1 łyzeczka |
kumin | 1 łyżeczka |
tymianek | 1/3 łyżeczki |
Papryka ostra mielona Prymat | |
masło | 1 łyżka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: