Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 2
cebula 1
ząbek czosnku
pomidory 2
kumin 1 1/4 łyżeczki
sól 1/2 łyżeczki
soczewica czerwona 1 szklanka
bulion drobiowy 1 1/2 szklanki
woda 4 szklanki
natka pietruszki 2 łyżki posiekane
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

Oliwę rozgrzewamy w garnku,wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i dusimy ok 5 minut.
Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, marchewkę pokrojoną w kostkę ,pomidory pokrojone, kumin sól i smażymy ok 2 minuty cały czas mieszając.
Wrzucamy soczewicę,bulion,wodę i mieszamy. Gotujemy bez przykrycia do momentu kiedy soczewica będzie miękka ok 20 minut.
Na koniec dodajemy pietruszkę,mieszamy i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 04.08.2015 15:58
Pyszna zupa:)
jasiek 04.08.2015 12:56
dla mnie ekstra
Motorek 04.08.2015 09:34
smaczna zupka
Ania67 04.08.2015 08:11
Świetna zupka
olkaaa 04.08.2015 07:26
fajny pomysł
IZABELA29 04.08.2015 07:06
PYSZNIE I DO SYTA

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak