Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej kapusty i jabłka

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 kg
seler naciowy 1 łodyga
marchewka 2 sztuki
seler korzeniowy 0.5 sztuki
ziemniaki czerwone 2 sztuki
por 0,5 sztuki
sól 1 szczypta
jabłko 1 duże
Ziele angielskie całe Prymat 6 sztuk
indyk 200 trybowany
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej kapusty i jabłka

Kroki postępowania

1
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki: ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę, marchewkę kroimy w słupki, seler korzeń trzemy na tarce, por myjemy. Robimy wywar mięsny na mięsie trybowanym z indyka.
Krok 1 - Zupa z czerwonej kapusty i jabłka foto
2
Kapustę czerwoną obieramy z przywiędłych liści i szatkujemy , dodajemy do wywaru mięsnego.
Krok 2 - Zupa z czerwonej kapusty i jabłka foto
3
Warzywa odpowiednio przygotowane dodajemy do wywaru. Dodajemy przyprawy: sól , pieprz, ziele angielskie. Całość gotujemy około 20 minut.
Krok 3 - Zupa z czerwonej kapusty i jabłka foto
4
Na samym końcu dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Gotujemy jeszcze 5 minut.
Krok 4 - Zupa z czerwonej kapusty i jabłka foto
5
Zupę podajemy gorącą. Smacznego
Krok 5 - Zupa z czerwonej kapusty i jabłka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 28.01.2014 08:42
Takiej zupy jeszcze nie jadłam
marta1221 28.01.2014 08:13
zupełna nowość dla mnie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak