Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czerwonej kapusty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1|2 główki
seler naciowy 4 łodygi
marchew 2 szt.
piertuszka 2 szt.
cebula 1 szt.
kiełbasa zwyczajna 20 dag
jabłko 1 szt.
kostka rosołowa 1 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
ziele angielskie 6 ziaren
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
olej do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy,zalewamy wodą i zagotowujemy.Dodajemy przyprawy. Marchewkę i pietruszkę kroimy w kostkę a seler w krążki.Warzywa dodajemy do kapusty i gotujemy.Cebulę siekamy,kiełbasę w kostkę i podsmażamy,dodajemy do zupy.Jabłko w kostkę i również do zupy,na koniec przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 13.07.2012 07:26
Zupy z czerwonej kapusty jeszcze nie jadłam :)
Kopiko1983 21.12.2011 20:40
Ciekawe jak smakuje!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak